Co było nowego

Ukonstytuowanie Zarządu, zgodnie z par. 18 ust. 4, nastąpiło 18 czerwca 2019 roku następująco :

Przewodniczący – Bogdan Tropaczyński

Zastępca Przewodniczącego – Leszek Rocki

Zastępczyni Przewodniczącego – Wanda Hansen

Sekretarz – Elżbieta Malinowska

Skarbnik – Halina Pieńkowska

Członkowie Zarządu : Joanna Ruka – Pełnomocnictwo d.s. Świetlicy

Maria Szreder – Pełnomocnictwo d.s. Edukacji i Kultury oraz Bogusław Zieliński.

Wczoraj 12 czerwca 2019 roku, Zarząd SMS na Walnym uzyskał Absolutorium za rok 2018.

26-III-2020 r.  Jest nowy sposób na KORONOWIRUSA, albo nie oglądać telewizji wcale albo zrezygnować z wiadomości i serwisów informacyjnych. Polecane są jednak serwisy dla dzieci, szczególnie KRESKÓWKI. Globalizacja medialna nie pozwala na spokojne życie. Powoduje wzmaganie strachu i tzw. pranie mózgu. Na zakończenie – pozostańmy w domu, poczytajmy książki. Nawet psycholodzy straszą buntami i rewolucją. W sieci bez reklam i NEWSÓW.

Do 11 lutego 2020 r., trwa nabór zgłoszeń w konkursie S3KTOR 2019. Wszelkie warszawskie organizacje pozarządowe proszone są o wytypowanie najlepszych inicjatyw z ub. roku. Wysłanie krótkiego formularza zgłoszeniowego znajdującego się TUTAJ, daje szansę na popularyzację działań podejmowanych przez trzeci sektor. Życzymy inicjatorom powodzenia.

Co na Mozarta 1 w pięknym budynku - Dzisiaj 19 XII o 16 - ma spotkanie wigilijne nasza Świetlica, a o 17 uczestniczymy w spotkaniu na IV p. w naszej Spółdzielni. Wszystkiego najlepszego.

Turniej piłkarski „Służew gra” 2019 - 25 maja.

Patrz też: "Zapraszamy/ Mokotowskie spotkania".

21 IX 018 od 11-30 uczestniczyliśmy w Niepodległościowym XVI Biegu Br. Malinowskiego nad Dolinką nieopodal szkoły nr 107. Wystartowało 306. biegaczy z sześciu szkół podstawowych i średnich. Na czterech dystansach ukończyło biegi 154. dziewczęta i 152. chłopaków.

Wyniki [str. 3 reportażu].

Zapraszamy na imprezy współfinansowane przez m.st. Warszawę i realizowany w ramach : Programu Młoda Warszawa. Miasto z klimatem dla młodych 2016-2020

Festiwal Grzesiuka patrz Mokotowskie Spotkania w kol. Zapraszamy.

Lipiec 2017. Świetlica Środowiskowa, otrzymała od Wydziału Spraw Społecznych i Zdrowia dla Dzielnicy Mokotów pięć bezpłatnych skierowań na kolonie w drugiej połowie sierpnia b.r.. Jedna dziewczynka otrzymała sponsorowane przez nas i Służewski Dom Kultury skierowanie na kolonie artystyczne p.n. „Wakacje z muzyką i tańcem”, które odbędą się w Spale od 10 do 24 sierpnia.

Walne Zebranie Stowarzyszenia w trakcie obrad w dniu 8 Czerwca 2017 r. przyjęło sprawozdania Zarządu i Komisji Rewizyjnej oraz udzieliło Zarządowi absolutorium za rok 2016.