Współdziałajmy

Witamy przyjaciół Stowarzyszenia

Dzieci Ukraińskie i kwiecień plecień

Zapraszamy do budynku Mozarta 1 , piąte piętro (pokój 519) do Świetlicy Środowiskowej dla dzieci do 13 lat, także dzieci ukraińskie.

Nie tylko nasza Świetlica pomaga uchodźcom – patrz też:

Nasze Stowarzyszenie i Świetlica wraz z Urzędem Naszej dzielnicy i Spółdzielnią Służew nad Dolinką, zapraszają dzieci ukraińskich uchodźców do świetlicy i pomieszczeń Dzielnicy, szkół i przedszkoli.

Patrzcie na link :

tps://smsnd.pl/aktualnosci/rok-2022/zaproszenie-dzieci-uchodzcow-z-ukrainy/

To ogłoszenie służewskie dla dzieci i ich ukraińskich rodziców.

Niżej na kwietniowe zmiany klimatyczne (Kwiecień plecień).

Co zrobić przed zmianami klimatu -  p. zakładka ADRESY (KDS).  Dlaczego płaszcz z dobrą podpinką może zastąpić kożuch? Bo poduszka nieruchomego powietrza jest doskonałym izolatorem dla konwekcyjnego przenoszenia ciepła. Więc ta poduszka nie powinna być zbyt gruba aby powietrze nie krążyło zbyt szybko! Podobnie we wnęce okiennej (zdjęcia w zakładce j.w.) - jeśli się ją odetnie od pokoju np.: roletą to ta przestrzeń podobnie jak podpinka izoluje pomieszczenie od mrozu za oknem!

Identyczne działania zapobiegają przegrzewaniu południowych wnętrz w czasie upałów.

Stowarzyszenie Mieszkańców Służewa istnieje od 1992 r i grupuje aktywnych mieszkańców Służewa, którzy chcą działać dla dobra wspólnego, poprzez organizowane lub uczestniczenie w naszych statutowych działaniach. Zapraszamy złóż   - Deklarację członkowską.

Zebranie Walne Stowarzyszenia

Na 9 czerwca b.r. Jest przygotowywane Sprawozdawczo-wyborcze zebranie walne Stowarzyszenia. Uzgadniamy porządek obrad.